הוצאה לפועל

הוצאה לפועל משמשת כאמצעי של רשות האכיפה והגבייה, לסייע לנושים בגביית חובותיהם, וכן לאכוף פסקי דין שניתנו על ידי בית־המשפט. מערכת זו משתמשת בסנקציות שונות כנגד החייב כעיקולים, עיכוב יציאה מהארץ, הגבלה על חשבונות הבנק ואמצעים נוספים שנועדו להוות אמצעי לחץ לתשלום החוב.

הוצאה לפועל

הוצאה לפועל משמשת כאמצעי של רשות האכיפה והגבייה, לסייע לנושים בגביית חובותיהם, וכן לאכוף פסקי דין שניתנו על ידי בית־המשפט. מערכת זו משתמשת בסנקציות שונות כנגד החייב כעיקולים, עיכוב יציאה מהארץ, הגבלה על חשבונות הבנק ואמצעים נוספים שנועדו להוות אמצעי לחץ לתשלום החוב. בעוד הנושים משתמשים בישות זו בתהליך הגבייה, החייבים נאלצים לא אחת להסתייע בשירותי עו"ד כדי להפחית את סכום החוב, להימנע מקנסות ולחזור לחיי השגרה לפני פתיחת התיק בהוצאה לפועל. במאמר זה נרחיב על האפשרויות השונות העומדות לרשות החייב.

מה ניתן לעשות כאשר נפתח נגדכם תיק בהוצאה לפועל?

תיקים בהוצאה לפועל יכולים להיפתח בשל סכום נמוך, כמו אי תשלום של חשבונו חשמל או טלפון או בשל סכומים גבוהים כתוצאה מהלוואה שלא הוחזרה או חוב לחברות כרטיסי האשראי. אם מדובר בסכום פעוט ניתן להגיע להסדר מול עורך הדין המייצג את הישות שהגישה את הבקשה לגבייה נגדכם. אך, אם מדובר בסכום גבוה מומלץ להיוועץ בשירותי עו"ד הוצאה לפועל, שיכול להגדיר את ההליך המתאים שתוכלו לנקוט כדי לסגור את החוב.

חדלות פירעון

אחד מההליכים הנפוצים כיום הוא חדלות פירעון בהוצאה לפועל. תהליך זה מתבצע באמצעות הצגת יכולת ההחזר של החייב לרשם ההוצאה לפועל (המשמש כמעין שופט), וניסיון להגיע להסדר תשלומים. פעמים רבות חוב לישות אחת כמו בנק, יכול להוביל לחובות רבים נוספים לישויות אחרות כמו חברות אשראי, ספקי תקשורת וחברות המספקות שירותים נוספים. לכן, יתכן ויתבצע הליך של איחוד כל החובות לחישוב כולל, המכונה "איחוד תיקים".

במהלך השנים מאז שחייב הוגדר כחדל פירעון, עליו לשלם סכום שנקבע על ידי רשם ההוצאה לפועל בתדירות חודשית. כל אחד מהתשלומים הללו מיועד להקטנת החוב. אך, כיום לא כל החובות צריכים להיות משולמים במלואם כדי לקבל ביטול הגבלות ועיקולים. המדינה קוצבת זמן מוגדר להחזר התשלומים, ולאחריו ניתן להגיש בקשה להתחיל דרך חדשה ללא חוב. בשלב זה, כל הסנקציות כנגד החייב בהוצאה לפועל מבוטלות, והוא יכול להמשיך לנהל חשבון בנק, לקבל כרטיסי אשראי (דביט בהתחלה ולאחר מכן כרטיסי אשראי עם מסגרת) ואף להפעיל עסק.

קבלת ההפטר

קבלת הפטר בהוצאה לפועל מחייבת הכרות עם החוקים העדכניים שהשתנו בצורה מהותית לאחר רפורמת 2018 ו-2019. החוקים הנוגעים כיום להחזרי החוב מבוססים על ההנחה כי ככל שחייב יחזור להתנהלות פיננסית תקינה מהר יותר, כך הוא יוכל להמשיך ולהתנהל בצורה נכונה יותר מבחינה כלכלית בעתיד. לכן, החוק אינו מיועד כדי להענישו, אלא כדי לסייע לחייב להשתקם.

לא מדובר בתהליך קל. קבלת ההפטר עשויה להמשך שנים ויש לבצע אותה בצורה הנכונה. למשל, עורך הדין צריך כבר בתחילת הדרך להציג בפני בית המשפט הוכחות לכך שהחוב לא נוצר במטרה להונות את הנושים אלא בתום לב. עורך הדין מציג את המסמכים המסופקים על ידי החייב להצגת תהליך הכניסה לחובות וכן את יכולת ההחזר שלו לאורך שנים אלה.

נוסף על כך, אם לחייב יש נכסים כמו דירה או רכב בבעלותו, עורך הדין יעשה כל שביכולתו כדי שלא ימומשו לצורך החזר החוב. העברה של הנכסים על שם בן משפחה אחר לפני נקיטת פעולות שונות לקבלת הפטר או פשיטת רגל, עשויה להתפרש כניסיון להעלמת נכסים שאינו מתקבל בעין יפה בבית המשפט.

לסיכום, טיפול בתיקי הוצאה לפועל מומלץ לבצע בסיועו של עורך דין מנוסה, הבקיא בחקיקה העדכנית בתחום ויכול לסייע לכם להגיע תוך מספר שנים לחופש כלכלי מהחובות שהצטברו כנגדכם.

מאמרים חדשים

אודות המשרד

משרדנו מתמחה במגוון תחומי המשפט האזרחי והעסקי, תוך התמקדות וניסיון רב בטיפול וייצוג חייבים במחיקת חובות, הסדרי חוב, חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

במשרדנו, הממוקם בבניין לשכת ההוצאה לפועל בחדרה, קיימת מחלקת הוצאה לפועל מנוסה המטפלת באינטנסיביות ויעילות בתחום הגבייה וגביית חובות מחייבים שונים. היות ולמשרדנו ניסיון רב והתמחות בייצוג גופים פיננסים ותאגידים מובילים במסגרת הליכי גבייה והוצאה לפועל כנגד חייבים, הרי שיש למשרדנו את הכלים הטובים ביותר בייצוג חייבים בהתמודדות עם הליכי הוצאה לפועל ומחיקת חובות.

משרדנו מנוסה בניהול תהליכי פירוק חברה מרצון וביטול חובות בגין אגרות ברשם החברות.פירוק מרצון/סגירת חברות ברשם החברות וביטול חובות בגין אגרות ברשם החברות - פירוק חברות וביטול חובות בגין אגרה לרשם החברות.פתיחת חברה חדשה ברשם החברות באופן מקוון ומהיר.